KORUZA | Odlično

KORUZA

ZANIMIVOSTI

V povprečnem koruznem storžu je 800 zrn, razporejenih v 16 vrst.

Žetev koruze so mehanizirali šele na začetku 20. stoletja.

Koruza se uporablja tudi za izdelavo etanola za gorivo, sicer pa njene derivate najdemo v najrazličnejših industrijsko pridelanih prehranskih izdelkih.

UPORABA

Pokovka je najpogosteje slan samostojni prigrizek, ki ga lahko izboljšamo z različnimi začimbami.

Pečeno pokovko lahko prelijemo s karameliziranim sladkorjem, čokolado ali jo vmešamo v sladko-slane mešanice prigrizkov. 

PRIDELOVANJE

Največje pridelovalke so ZDA (40% svetovne pridelave), Kitajska in Brazilija.

Sorte se ločijo po vsebnosti škroba – botanično ime koruze za pokovko je Zea mays var. Everta.

ZGODOVINA

Izvira iz današnje Mehike, gojili so jo že Olmeki in Maji. Pred 4500 leti se je razširila po celotni ameriški celini. 

Naši izdelki

Varen nakup.

100% VAREN NAKUP

Zagotovljeno vračilo kupnine

Hitra dostava.

HITRA DOSTAVA

Naročila obdelamo in odpošljemo v največ dveh delovnih dveh.

Brezplačna dostava za nakupe nad 25 €.

BREZPLAČNA DOSTAVA

Brezplačna dostava za nakupe v
vrednosti nad 25 €.