Tagliatelle z bučno kremo

Kategorija
Recepti

Udoben večer v spremstvu najljubših testenin? Čista sreča in ja, prosim. Tovrstne omake za pašte nas spomnijo, da okusni obroki sploh ne rabijo biti zapleteni. Pa tudi to, s kako skromnimi sestavinami, lahko pridemo do res polne celote – v tem primeru ‘cozy’ sklede pašte. 

Sestavine za 2 osebi:

1/2 majhne buče, kocke (cca. 150 g)
1 srednje velik krompir, kocke (cca. 100 g)
1 majhna glava česna, vrhnji del odrežemo
15 g surovih indijskih oreščkov Odlično
olivno olje, sol, poper
tagliatelle* (cca. 180 g)
100 ml vode od kuhanja testenin
3 žlice pecorina*
pest mlade špinače* (cca. 20 g)

Postopek:

1 / PEČENA ZELENJAVA: Kocke buče in krompirja položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Pokapaj z olivnim oljem + začini s soljo in poprom. Pri vrhu odreži česen in ga položi na kos alu folije, skupaj z indijskimi oreščki. Pokapaj z olivnim oljem + začini s soljo in poprom. Folijo uščipni pri vrhu in položi na pekač z drugimi sestavinami. Peci na 190 C približno 40 min.

2 / ‘AL DENTE’ KUHANA PAŠTA:  Tagliatelle* v loncu slane vrele vode skuhaj čvrsto, ‘na zob’. Pri tem si nekaj vode od kuhanja testenin prihrani, saj bo prišla v poštev pri omaki.

3 / KREMNA OMAKA: V blender izstisni dva stroka pečenega česna. Zmiksaj z indijskimi oreščki, pečeno zelenjavo, škrobnato vodo od kuhanja testenin in naribanim pecorinom*. Po potrebi prilagodi konsistenco in začimbe. Vse skupaj združi v ponvi in pri koncu vmešaj še mlado špinačo*.

4 / ČAS ZA SERVIRANJE: Testenine razporedi med dvema krožnikoma. Potresi s pecorinom in nasekljanimi svežimi zelišči (po želji). Uživaj v skledi udobja.

Dodatni napotki / nadomestki:
*Tagliatelle - zamenjaj s testeninami, ki jih prefeririaš
*Mlada špinača - zamenjaj z drugo vrsto zelenja ali izpusti
*Pecorino - zamenjaj s parmezanom ali vegansko alternativo.

 

Recept je nastal v sodelovanju z Moniko Škorjanc (@earthlymonika).