Sladoledne rezine z datlji in oreščki
Si za kremne sladoledne rezine, ampak domače in bolj polnovredne? Sestavlja jih kremni sloj iz bio indijskih oreščkov, naravno karamelen okus, ki ga prispevajo sočni medjool datlji, praženi nesoljeni oreščki, ki poskrbijo za element hrustljavosti in temno čokoladni preliv za sladko piko na i.
Sestavine (za 1 manjši pekač):
KREMA:
- 225 g indijskih oreščkov
- 120 ml kokosovega mleka (gosti del)
- 60 ml javorjevega ali agavinega sirupa
- 20 ml kokosovega olja (stopljenega)
- 1 žlička vanilije
- ¼ žličke soli
DODATKI:
- 10 medjool datljev (razkoščičenih)
- 40 g temne čokolade (stopljene)
- pest nasekljanih oreščkov
Postopek:
0 / PRIPRAVA: Indijske oreščke namočiš v vrelo vodo za vsaj 15 min, ali še boljše čez noč.
1 / BLENDANJE: Vse sestavine za kremo zblendaj do gladkega.
2 / PLASTENJE: Manjši pekač obloži s peki papirjem. Kremno zmes prelij čez celoten pekač. Nadaljuj s slojem datljev, ki jih pred polaganjem razkoščiči in nekoliko splošči. Posuj s pestjo nasekljanih nesoljenih oreščkov. Prelij s stopljeno temno čokolado.
3 / ZAMRZOVANJE: Pokrij s folijo in postavi v skrinjo za vsaj 4 ure, ali še bolje čez noč.
4 / SERVIRANJE: Ko so popolnoma zamrznjene jih razreži na poljubno velike rezine. Rezinam daj kakšnih 10 min na sobni temperaturi, preden jih serviraš, preostanek pa postavi nazaj v skrinjo (za kasnejše sladke apetite).