Shramba na štirih kolesih | Odlično
Shramba na štirih kolesih

Shramba na štirih kolesih

Eden od zelo priljubljenih načinov potovanja je prav gotovo raziskovanje z avtomobilom oziroma avtodomom ali po domače - camperjem. Na pot se lahko odpravite v vseh letnih časih (in ne samo poleti), še posebej, če se radi izogibate pretirani gneči na bolj turističnih točkah.

Če take vrste raziskovanja še niste vajeni, je zagotovo ena večjih dilem koliko spakirati in kaj se sploh potrebuje v avtodomu. Predlagamo, da se oglasite na spletni strani Nestcampers, ki poleg ugodnega najema camperjev vsebuje ogromno informacij in nasvetov za potovanje brez stresa. V vseh njihovih camperjih vas čaka tudi paketek naših izdelkov, kot njihov gost pa prejmete še kodo za popust za nakupe v naši spletni trgovini.

Za spanje in opremo je torej poskrbljeno, kaj pa hrana? Prav gotovo so oreščki, suho sadje in podobni prigrizki zelo primerni za vsak dopust, toliko bolj pa takrat, ko ste omejeni s prostorom. Najti morate le temen hladnejši kotiček, kamor jih boste pospravili, da ohranijo svežino. Nekateri naši izdelki imajo spredaj nalepko, ki jo lahko uporabite za ponovno zapiranje, sicer pa priporočamo uporabo plastičnih sponk, embalaže s pokrovom ali pa kar ziplock vrečk.

Za hitre prigrizke priporočamo naše mešanice in vakuumsko sušeno sadje, ki vam bodo dali dovolj energije, da boste zdržali do naslednjega obroka in se lažje koncentrirali na cesto (ali znamenitosti). Zanimiva ideja so tudi energijske kroglice, ki jih lahko naredite vnaprej, nato pa hranite v hladilniku.

Za zajtrk si lahko še pred odhodom pripravite domačo granolo in jo vsakič popestrite z drugim suhim sadjem. Z lanenim in sončničnimi semeni lahko obogatite različne solate. Nam so najljubše solate, ki so sestavljene iz sveže listnate zelenjave, stročnic, paradižnika in avokada ali popečenih koščkov tofuja. Da bodo še bolj nasitne, jih dopolnite s kuhanimi ohlajenimi testeninami, kvinojo ali ajdo.

Ko se boste odločili za nekaj toplega, ne pozabite na oreške in semena. Jedi s perutnino ali zelenjavo bodo odlično dopolnili suho praženi arašidi ali indijski oreščkiČe ste že naveličani običajnega "pohanega" piščancak drobtinam primešajte enak del zdrobljenih pekanov, kot vezivo pa uporabite le stepene jajčne beljake. 

Testenine lahko pripravite na 1001 način in v večini primerov se v naši ponudbi najde kakšen zanimiv dodatek. Zelo enostavni za pripravo so denimo peresniki z gorgonzolo: na vroče peresnike potresemo nekaj zdrobljene gorgonzole, nato pa vmešamo narezan stročji fižol in na hitro prepražene pinjole in lešnike (lahko tudi orehe). Dobro premešamo in takoj postrežemo.

Podobno velja za juhe ali celo enolončnice: preden jih postrežete, jih posujte z mešanico popraženih semen.

Sladice bodo še bolj okusne, če jim dodate pražene lešnike ali mlete mandlje. Če boste pekli palačinke, v maso ne pozabite dodati kokosove moke, ki jih bo naredila bolj rahle.

Več predlogov za uporabo oreškov in suhega sadja v kuhinji najdete tudi v drugih objavah na našem blogu

 

In še en poseben namig za večerno uživanje, ko vam ni več potrebno sesti za volan: naše presne maline so najboljši dodatek za gin & tonic ali kakšen drug koktejl. 

Želimo vam srečno pot!

Odlično

Galerija slik

Shramba na štirih kolesih
Shramba na štirih kolesih
Shramba na štirih kolesih
Shramba na štirih kolesih
Shramba na štirih kolesih
Shramba na štirih kolesih