RECEPT: VEGANSKI CHEESECAKE Z BRESKVAMI | Odlično
RECEPT: VEGANSKI CHEESECAKE Z BRESKVAMI

RECEPT: VEGANSKI CHEESECAKE Z BRESKVAMI

Spodnji recept je kot nalašč za dolge poletne dni.

Sestavine za spodnjo plast:

150 g mandljev Odlično

100 g dateljnov brez dodanega sladkorja Odlično

ščep soli

1 žlička cimeta

10 g bio kokosovega sladkorja bioOdlično

2 žlici vode

Sestavine za srednjo plast:

300 g indijskih oreščkov Odlično

40 g kokosovega olja

30 g javorjevega sirupa

2 žlici bio kokosovega sladkorja bioOdlično

1 žlička vanilije

100 g kokosovega mleka iz pločevinke

2 žlici limoninega soka

Sestavine za preliv:

2 breskvi

1 žlica chia semen

Postopek:

Indijske oreščke čez noč namoči v vodi, da se zmehčajo, zjutraj jih odcedi in speri s svežo vodo.

S papirjem za peko obloži pekač za torto premera 18 cm.

V multipraktiku zmešaj mandlje, dateljne, sol, cimet in kokosov sladkor. Postopoma dodajaj vodo, da se masa sprime in jo lahko enakomerno razporediš na dno pekača. Postavi v hladilnik in pripravi naslednjo plast.

V multipraktik stresi namočene in oprane indijske oreščke, kokosovo olje, javorjev sirup, kokosov sladkor, vanilijo, kokosovo mleko in limonin sok. Mešaj do gladke zmesi. Zlij preko prve plasti in z lopatko enakomerno poravnaj. Postavi v hladilnik in pripravi še zadnjo plast.

Na koncu v blenderju zmešaj dve breskvi in chia semena, po želji dodaj še kokosov sladkor. Prelij čez prejšnjo plast in vse skupaj postavi v hladilnik vsaj za 4 ure.

Recept je pripravila Katrin @hranazapticke

Odlično