RECEPT: Focaccia s šparglji in tartufi
TESTO:
- 1 manjša čebula, narezana in prepražena na olivnem olju
- 50 g bele moke
- 100 g polnozrnate moke
- ščep soli oz.po okusu
- 1 žlica olivnega olja
- 1 suh paradižnik, narezan na majhne koščke in prepražen skupaj s čebulo
- 1 žlička sončničnih semen Odlično
- 1 žlička lanenih semen Odlično
- 1 žlička sezama Odlično
- 1 žlička celega maka Odlično
- 1 žlička orehov Odlično, nasekljanih na drobne koščke
- 1 žlička črnega sezama
- pol žličke soli
- pol vrečke suhega kvasa
- voda
Vse sestavine zmešamo in zgnetemo v testo. Pustimo vzhajati v pokriti posodi približno 30 minut. Testo nato tanko razvlečemo čez papir za peko.
NADEV:
- pol lončka kisle smetane
- poper
- pol žličke česna v prahu
- 2 žlici naribanega sira
- pol tartufa, narezanega na tanke rezine (ali žličko tartufate)
- pol zavitka špargljev
- 20 g pistacije Odlično
Kislo smetano začinimo s poprom in mletim česnom, vmešamo nariban sir in vse skupaj na tanko premažemo po testu. Po površini razporedimo šparglje in tartufe in posujemo s pistacijami. Pečemo na 195 - 200°C približno 15 minut.
Dober tek!