Odlične in enostavne rafaello kroglice

Kategorija
Recepti

Ana je pripravila zelo enostaven in hiter recept za priljubljene kroglice Rafaello, ki so lahko na mizi že v 15 minutah!

Sestavine:

250 g mascarpone sira
125 g sladkorja v prahu
30 g bio mandljev bioOdlično
200 g kokosove moke Odlično

Priprava:

V večjo posodo odmeriš 12 žlic (ali 120 g) kokosove moke, 10 žlic (ali 125 g) sladkorja v prahu in 250 g mascarpone sira. Vse skupaj zamesiš, da nastane takšna bela kokosova masa.
BIO Odlične mandlje nasujemo v posodico in v grelniku ali na štedilniku zavrejemo 2dl vode. Z vrelo vodo jih polijemo in pustimo stati, dokler ni voda primerne temperature, da nas ne opeče. Mandljeva lupina se v vroči vodi zmehča do te mere, da jih lahko z lahkoto olupimo.
Kokosovo maso nato zajamemo z žlico (ali s prsti - in nujno je, da prej maso dobro preizkusimo), vanjo položimo blanširan mandelj in vse skupaj med dlanmi oblikujemo v kroglico. Povaljamo jo v preostali kokosovi moki in že so narejene za uživanje.
Iz tega recepta dobimo nekje 15-20 kroglic. Zdržijo do 4 dni v hladilniku - čeprav vam to težko garantiram, ker jih pri nas že isti dan zmanjka.

P.S. Če želite, da je sladica primerna za diabetike oziroma tiste, ki se izogibajo sladkorju, lahko za sladilo uporabite Sukrin Melis.

Dober tek!