Halloween plošča za zabavo

Kategorija
Recepti

Noč čarovnic je idealna priložnost, da svoje ustvarjalne spretnosti pokažemo tudi v kuhinji, pripravimo nekaj izjemnega in zabavnega za svoje prijatelje in družino. Zakaj ne bi namesto običajnih bonbonov in čokoladic poskrbeli za okusno presenečenje? V današnjem blogu delimo idejo za izdelavo čarobne plošče iz oreščkov in semen, ki bo zagotovo navdušila vaše goste. Pripravite se na čarovnijo okusov, ki bo popestrila vašo Halloween zabavo!

Sestavine:

(količina je odvisna od velikosti plošče - prilagodimo glede na število oseb):

Priprava:

Oreščke ali semena stresemo v manjše skodelice in po vrhu okrasimo s parom okrasnih oči.

Stebelno zeleno umijemo in narežemo na približno 6-7 cm dolge palčke. Na sredini jih namažemo z arašidovim namazom in nanj prilepimo 1 ali 2 okrasni očesi.

Redkvice izrežemo v obliko gobic. Pike na klobuku naredimo tako, da z nožem odrežemo čisto malo olupa na več različnih mestih.

Sir narežemo na kocke, salame pa zložimo na četrtine.

Pripravimo leseno desko za serviranje. Najlažje je, če jo že takoj položimo na mesto, kjer bo servirana - da je manj možnosti da se nam kaj raztrese ali pade.

Na desko položimo vse sestavine. Začnemo s skodelicami oreščkov, nato pa okrog njih zapolnjujemo prostor. Edino pravilo je, da poskušamo skriti čisto vse luknjice in se deske nikjer ne vidi.

To je to. In naj se strašna zabava prične!

 

Ideja za ploščo je nastala v sodelovanju z Evo Sušin (@susiiiiin).