GLUTEN: IZJAVA TIMA ZA KAKOVOST | Odlično

GLUTEN: IZJAVA TIMA ZA KAKOVOST

Ker se pojavlja veliko vprašanj kupcev glede prisotnosti glutena v izdelkih blagovne znamke Odlično in Tasty, objavljamo izjavo našega tima za kakovost, ki obravnava to tematiko.

"Naše suho sadje in oreščki v veliki večini ne vsebujejo glutena in možnost kontaminacije na pakirnih linijah je praktično ničelna. 

Vseeno pa želimo omeniti, da smo razvili nekaj izdelkov, pri katerih ena od komponent, ki je vgrajena v končni izdelek, vsebuje žita, ki vsebujejo gluten. Gre za izdelke (arašide in oreške) z dodanimi okusi - blagovna znamka Tasty. Vendar želimo vseeno poudariti, da je v končnih izdelkih količina prisotnega glutena minimalna.

Pšenične beljakovine so lahko v sledovih prisotne tudi v našem suhem sadju in oreščkih oblitih s čokolado.

Zgoraj naštete izjeme sicer pakiramo v istih prostorih in na istih linijah kot nekatere ostale izdelke. Pri tem moramo poudariti, da po zaključku proizvodnje posameznih izdelkov linije vedno temeljito očistimo, tako da je možnost prisotnosti glutena oz. »kontaminacije« praktično ničelna.  

Ustreznost čiščenja linij občasno preverjamo z analizami na alergene snovi. Dosedanja preverjanja so pokazala, da so naši postopki čiščenja ustrezni, saj v nobenem primeru ni bila dokazana nobena navzkrižna »kontaminacija« izdelkov s katerim od alergenov, vključno z glutenom – niti v sledovih.

Vsebnost oz. prisotnost vseh alergenih snovi (tudi glutena) v izdelkih označujemo skladno z veljavno zakonodajo."

Odlično

Izdelki

Orehova jedrca Odlično, 250 g
4,29 €