Domače mandljevo mleko
Se sprašuješ zakaj pripraviti mandljevo mleko doma?
Ker je enostavno in hitro za pripravo. Je veliko ceneje kot, če ga kupiš že pripravljenega. Okus in intenziteto lahko prilagajaš po želji. Ima širok namen uporabe, saj ga lahko dodaš v kavo, čaje, smoothije, z njim pripraviš kosmiče ali ga uporabiš pri peki sladic, kuhanju kosila. Poglej kako si ga pripravi Tamara (@t_as_tasty).
Sestavine:
2 jedilni žlici mandljevega namaza (60 gramov)
6 dl tople vode
1 jedilna žlica medu
vanilijeva aroma
Navodila:
Vse sestavine damo v blender ali posodo od paličnega mešalnika ter zblendamo do gladkega.
Če nas delčki mandljev motimo, lahko tekočino precedimo. Ali malo počakamo, da se naredi usedlina in nato prelijemo v stekleničko za shranjevanje.
Uporabimo po želji ali shranimo v hladilnik. Pred uporabo pretresemo.
Recept je nastal v sodelovanju z Tamaro Lesinšek, ki na Instagramu ustvarja pod imenom @t_as_tasty.