Domača granola po Petrino
Se tudi vam zgodi, da v trgovini iščete granolo po vašem okusu, pa je enostavno ne najdete? Želite, da ne bi vsebovala dodatnega sladkorja? Na našem blogu ste v preteklosti že lahko zasledili recept za pripravo domače granole. Sedaj pa je Petra za vas pripravila še njeno verzijo.
Mandlje in orehe na grobo narežete in jih pomešate z ostalimi suhimi sestavinami. Prelijete jih s stopljenim kokosovim oljem in kokosovim mlekom. Razporedite jih na dva pekača obložena s peki papirjem in pečete 30 min na 170 stopinj. Vsakih 10 min granolo premešate, da se enkomerno popeče. Ohlajeno shranjujte v steklenem kozarcu, kjer zdrži vsaj dva tedna.
Super ideja za hiter zajtrk je domača granola z jogurtom in sadjem.
Sestavine za granolo:
- 200 g ovsenih kosmičev
- 100 g kokosovega čipsa
- 200 g mandljev Odlično
- 100 g sončničnih semen Odlično
- 100 g bučnih semen Odlično
- 100 g kokosovega olja
- 1 dcl kokosovega mleka
- 1 čž cimeta
Recept je za Odlično pripravila Petra Križanec.